Egy elefánt izéi

Különösebb hozzáadott érték nélkül.

Email, ha muszáj.

twitter.com/tallianmiklos

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható.

A tökéletes megoldás, hogy ne basztassanak

Sajnos mindenbe naptárat építenek, és ezt sajnos mindenki meghívó-küldözgetésre használja, holott maga a személyes naptár is tök felesleges, de legfeljebb nem nyúl hozzá az ember, a meghívók viszont idegesítőek, mivel alapvetően totál érdektelen eseményekre szólnak. (Minden esemény totál érdektelen.) Szóval, hogy lehet tőlük megszabadulni, úgy, hogy ne csak automatikusan a kukába kerüljenek, de egyenesen meg se jelenjenek, és senki ne is számítson rá, hogy megkapjuk őket?

  • Facebook: minden ismerőst a “block event invites from” listára kell rakni, ez először sok meló, de utána minden új ismerős rögtön mehet is oda, és kész. Így nem kerülünk bele az eseménybe, sem a megy, sem a talán megy, sem a meghívott kategóriába, aki meg a meghívót küldte, észre fogja venni, hogy nem jeleztük a részvételt, ha zavarja, forduljon fel cipőben.
  • Gmail: a saját személyes naptárunk kivételével minden más Google naptárról le kell iratkozni vagy törölni kell. Aztán be kell kapcsolni az Automatically Declining Events lab feature-t, és beállítani, hogy más eseménnyel egyidőben automatikusan utasítsa el a meghívókat. Majd létre kell hozni egy folyamatos eseményt a Google naptár végső időpontjáig (ez most azt hiszem, 2050). Végül a naptár beállításainál kikapcsolni, hogy az új eseményekről bármilyen értesítőt küldjön. Így aki meghív minket, automatikusan kap egy visszautasítást, mi meg nem is értesülünk az egészről. Akit ez zavar, forduljon fel cipőben nyugodtan.
  • Outlook: mivel a munkamegbeszélésen pénz múlik, ott ez nem alkalmazható, de egyrészt érdemes okos emberekkel dolgozni, és akkor ők a munkával lesznek elfoglalva, nem a meeting requestek küldözgetésével, másrészt az információ feldolgozása után nyugodtan lehet törölni a naptárból a “tentative” eseményt.